Coaching, advies, training voor sporters, coaches en bedrijven

Profiel

Wat nu als je een passie hebt voor (top)sport en bewegen en je ervaart dat veel mensen tegen grenzen aanlopen waarop ze geen invloed denken te hebben. Het belemmert hen optimaal te presteren. Of het nu gaat om werk, privé, (top)sport of welke andere situatie dan ook, steeds weer lopen zij tegen dezelfde knelpunten aan.

Hé, what’s new, I’ve been there! Ook ik ben door schade en schande wijs geworden. Deze ervaringen, opleiding, training en coaching hebben mij tot andere inzichten gebracht. Daar wil ik jou van laten profiteren. Hoe? “Move into Balance”

foto Frans de Kat

‘Move into Balance’ staat voor:

Bewegen en blijven bewegen! Als je je wilt ontwikkelen dan is het van belang om in beweging te komen en te blijven! Letterlijk bewegen is van groot belang voor je gezondheid. Inmiddels weten we ook dat het erg belangrijk is om je hersenen actief te houden. Het trainen van je brein biedt ongekende mogelijkheden. Een gezonde 'lifestyle' maakt dat je tot op hoge leeftijd de dingen kunt blijven doen die jij graag wilt. 

Irrationele gedachten belemmeren je mogelijk om iets te veranderen of te gaan leren. Ze kosten veel energie. Het beinvloedt je stemming in negatieve zin. Als je het anders wilt doen, vraagt dit van je om flink uit je comfortzone te komen. We zijn en blijven ‘gewoontedieren’ die graag aan gewoonten vasthouden. Wel zo veilig toch...?

Als je het echt anders wilt dan kan dat. Je kunt zelf voor meer balans in je leven zorgen. Natuurlijk loop je ook in de toekomst tegen zowel leuke als vervelende situaties aan. Het is een continue proces van prettige en minder prettige ervaringen opdoen in je (sport)leven. De vraag is echter: “Hoe ga jij er mee om”?

Mensen die de regie nemen over de zaken waar je invloedt op uit kunt oefenen zijn:

 • continue -letterlijk en figuurlijk- in beweging;
 • reguleren zelf hun emoties;
 • dagen zichzelf uit om nieuwe dingen te leren.

Ze zorgen dat ze nieuwe ervaringen opdoen die hun leven in positieve zin beïnvloed.

Achtergrond Frans de Kat

Als 12 jarig ventje riep ik dat ik Bondscoach van Nederland wilde worden... Blijkbaar zat de passie voor het voetballen toen al diep geworteld. Het is ontstaan tijdens het WK voetballen in 1974 in Duitsland. Alles heb ik -toen 9 jaar oud- als een spons opgezogen en de krantenartikelen en foto’s met eigen onderschrift in een plakboek vastgelegd. Het bewijs ligt nog op zolder in een oude doos.

Educatie

Na de lagere school ben ik naar de HAVO gegaan in Assen. Een absolute crime voor een fanatieke sportpuber die maar een doel heeft... trainer worden. Doubleren in de brugklas maar toch geslaagd.... met minimale cijfers dat wel. Het CIOS in Heerenveen lonkte! Na een pittige test en een loting, geplaatst. Een fantastische tijd. Elke dag stond in het teken van het mooiste vak dat er is; Trainer/Coach zijn van sporters!

Na deze periode ben ik sportinstructeur in het leger geweest. Direct hierna ben ik naar de opleiding voor ‘Toegepaste huishoudwetenschappen’ (THW) gegaan. Na twee jaar met de THW gestopt en het tweede opleidingsjaar, van de Haagse Academie voor Lichamelijke Oefening (HALO), ingestroomd. 

Werkervaring

Tijdens mijn studie aan het CIOS en de HALO heb ik als coach bij diverse sportverenigingen gewerkt, zowel met jeugd als met senioren. In 1989 was ik enkele maanden sportinstructeur in het Huis van Bewaring in Scheveningen. 

In 1995 begon mijn loopbaan bij de KNVB. Hier heb ik als sport technisch kader (STK) medewerker gewerkt tot 1998. Vervolgens heb ik bij BVO ADO den Haag diverse functies bekleed. Mijn hoofdtaak was Hoofd Opleiding. Daarnaast ben ik assistent-trainer geweest bij de eerste selectie en trainer van het beloftenteam. Na 2,5 jaar werd ik ‘Bondscoach vrouwenvoetbal’ bij de KNVB in Zeist. Ik coachte het nationale team en was verantwoordelijk voor het meisjes- en vrouwenvoetbal beleid in Nederland. In 2003 werd ik medewerker voetbaltechnische zaken (VTZ) in het district Amsterdam. Van 2008 tot 2010 was ik Hoofd Scouting bij BVO Willem II in Tilburg en was ik coach van de trainer/coaches van de Jeugdopleiding. Vanaf 2010 was ik projectleider ´Bewegen en Sport’ bij ROC ID College (mbo opleiding). In deze periode was ik tevens ´Technisch Adviseur´ bij voetbalvereniging sv RKDEO te Nootdorp. Vanaf november 2011 tot september 2013 zat ik in de Raad van Advies (RvA) van voetbalvereniging DHC te Delft.

In augustus 2012 is 'Move into Balance' geboren!

Gedurende mijn loopbaan heb ik onder meer onderstaande cursussen gevolgd:

 • Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro licence)
 • Docent KNVB
 • Coördinator bewegen en sport in het MBO
 • NLP Practitioner
 • NLP Master Practitioner
 • NLP Topsport Practitioner
 • NLP Trainer
 • Sport massage en verzorging
 • Neuro training
Meer in deze categorie: Missie en visie »