Coaching, advies, training voor sporters, coaches en bedrijven

Persoonlijke coaching

Ook het ‘gewone’ leven is topsport. Er wordt erg veel van ons gevraagd. In het bijzonder in de fase van 25 tot 40 jaar. Je studeert, zoekt een baan, gaat werken, krijgt een partner, sticht mogelijk een gezin. Tsja, overal wil je goed presteren, wil je top zijn! Op school, op je werk, thuis als partner en als ouder, bij je club. Ach waar niet? Daarnaast wil je graag tijd aan je hobby's, je vrienden en je familie besteden. Kortom: “Life can be a hell of a job”.

Meestal verloopt het prima. Maar wat gebeurt er met je als het op één of meerdere vlakken even minder gaat (geen baan kunnen vinden of je baan verliezen)? En wat betekent het voor jou, je collega’s, je partner als je het tempo plotseling niet meer bij kunt benen, je even het overzicht verliest of uit balans raakt en je merkt dat de energie uit je lijf stroomt? De gevolgen kunnen grote betekenis hebben.

Hoe krijg je weer nieuwe energie en hoe voorkom je dat die onnodig weglekt? 

Door mijn verleden in de topsport, als speler en als coach, begrijp ik als geen ander wat er met je gebeurt als je balans verstoord wordt. Als er meer van je gevraagd wordt dan je aankunt. Dan is er maar één oplossing: Keuzes maken en –nieuwe-  doelen stellen zodat je de balans weer vindt tussen wat je wilt en wat je kunt. Kies je voor top presteren of goed voor jezelf zorgen? Of....... kan het ook allebei? Het antwoord ligt volgens mij in de holistische benadering die zegt: “Het gaat om jou als totale persoon”.

Coaching zorgt voor bewustwording van je potentieel op weg naar succes. Met coaching probeer ik je tot leren te brengen. Leren is veranderen. Dit vraagt van je dat je leert zowel binnen als buiten bestaande kaders en systemen te denken. Mensen zijn geneigd over hun situatie en problemen steeds op dezelfde manier te denken en te voelen. Het is een bekende en veilige manier. Hiermee maken wij mensen onze subjectieve werkelijkheid hanteerbaar. Als coach neem ik je mee van het niveau waarop het thema / probleem zich voordoet naar een bovenliggend niveau in denken en ervaren. Door dit te doen merk je dat de vragen die je hebt, beantwoord worden. 

Coachingsproces

Tijdens de coaching raak je je bewust van het niveau waarop je vraag zich voordoet. We ontdekken op welke wijze je gewend bent te leren van ervaringen en welke leerbenadering het beste past bij wat je onderwerp nodig heeft. Uiteraard stel ik de noodzakelijke vragen om het thema te verhelderen of te verduidelijken. Ik leer je te reflecteren op je concrete werkvraag, zodat je die vraag in een ruimer kader van theorie en ervaring kan zien. Dit zal je leerproces versnellen en verdiepen. Samen analyseren wij uitvoerig de coachingsvraag door; de belangrijke relevante aspecten en feiten in beeld te brengen; de feiten en gevoelens van elkaar te scheiden; los te komen van vaste overtuigingen en manieren van denken en waarnemen. Je zult merken dat oplossingen en alternatieven zich ‘als vanzelf’ aandienen! 

De coaching zorgt voor bewustwording van je potentiële vermogen om succesvol te zijn. 

Voor een vrijblijvend intake gesprek kunt u zich via de contactpagina aanmelden. Graag onder vermelding van 'Persoonlijke Coaching'.